Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Keresztény Színházi Fesztivál archívum - Újszínház hírek


 

A 2014–ben először megrendezett Keresztény Színházi Fesztivál nyitó gondolatait olvashatják!

Európa ősi görög–latin kultúrájú múltját senki nem vitatja – a keresztény gyökerekről azonban mostanság alig esik szó. Pedig már közel száz esztendeje, hogy a luxemburgi születésű német–francia kereszténydemokrata politikus, Robert Schuman (1886–1963), az Európai Unió alapító atyáinak egyike közzé tette tételét: „Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz.”
Ezt ma már a bőrünkön érezzük: Isten helyén ma mind gyakrabban terpeszkedik az istentelen szabadosság, a kereszténység helyére pedig háború nélkül tolakodik be például az iszlám, és a legfőbb rossz – a hitetlenség és a magát egyházként definiáló üzleti vállalkozások tömege.

Sosem volt aktuálisabb a roskadozó európai kereszténység feltámasztása: ezt sugallja, hogy az argentin születésű Ferenc pápa a Vatikánban két XX. századi elődjét – XXIII. Jánost és II. János Pált – avatja szentté.

Színházunk küldetése e végsőkig globalizált világban: a színházművészet eszközeivel felmutatni és védeni nemzeti és keresztény értékeinket. Ezért hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal életre hívtuk a Keresztény Színházi Fesztivált, amely nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú produkciók segítségével próbál rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére.
Dörner György, igazgató
 
I. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2014
Műsorfüzet, képek, hírek >>
A programajánló videó >>
Sajtótájékoztató videó >>
Megnyitó ünnepség videó >>

II. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2015
Műsorfüzet, képek, hírek >>
A programajánló videó >>
Sajtótájékoztató videó >>

III. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2016
Műsorfüzet, képek, hírek >>
A programajánló videó >>

IV. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2017
Műsorfüzet, képek, hírek >>

« Vissza a főoldara