Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Generációk találkozása – Sári bíró próbanapló 3. rész - Újszínház hírek


 

A Sári bíró című darabban két egyetemi hallgató is szerepet kapott, és az ifjú színésznők pedig remekül helyt állnak.
Nagyon nagy megtisztelés számomra, hogy ilyen neves művészekkel állhatok egy színpadra – mondta Orosz Csenge, aki Lizit alakítja. – A próbák alatt rengeteget tanulok, nagyon sok segítséget kapok. Különösen Esztergályos Cecília művésznő istápol, hisz számtalan közös jelenetünk van, de a kedvesemet alakító Almási Sándortól is sok hasznos tanácsot kapok. A Kaposvári Egyetemen megtanult alapok, és az Újszínházban naponta szerzett tapasztalat egységet alkot, utat mutat.
Csenge azt is elárulta, hogy a rendező, Nagy Viktor szintén minden segítséget megad a fiataloknak.
Látja rajtam, amikor formálódik bennem egy ötlet, hagyja, hogy megcsináljam, kibontakoztathatom az önálló elképzeléseimet –folytatta az ifjú művésznő. – Aztán elmondja a véleményét, ami minden esetben nagyon tanulságos.
Török Sára szintén Kaposváron tanul, és hasonló pozitív tapasztalatokat szerzett.
A Sári bíró egy könnyed darab, de azért benne rejlenek azok a nagy igazságok, amelyek mozgatják a világot – mondta Sára. – Csodálatos a próba légköre, egyenrangú kollégaként kezelnek minket, és ez nagyon jól esik. A próbák nyugodt hangulata a színészek játékát is áthatja, így a végeredmény egészen biztosan fantasztikus lesz, már alig várom, hogy a közönség is láthassa.
A lányok hozzátették: ha tehetik, megnézik a próbát olyankor is, amikor nincsen jelenetük, mert nagyon sokat tanulnak belőle.

Még három hét, és felmegy a függöny….
 
Jegyek itt!

Sári bíró próbanapló 2. rész
Sári bíró próbanapló 1. rész

« Vissza a főoldara