Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Sikerdarabokkal kezdjük az új évadot - Újszínház hírek


 

Az Újszínház  társulata már nagyon várja, hogy az új évadban is találkozhasson a közönséggel, ahol ősszel a már jól ismert sikerdarabokkal üdvözli a publikumot.

Az első előadás Wass Albert legnépszerűbb műve, A funtineli boszorkány lesz. A varázslatos regény Kerényi Imre rendezésében tökéletesen megeleveníti a valóság és mese álomképpé olvadását, amitől oly nagyszerűen működik ez a gyönyörűen megírt történet. A lenyűgöző színészi alakításoknak köszönhetően pedig megtörténik a varázslat a színpadon. Így hat lélektől lélekig, megrendítően és feledhetetlenül.
Ebben a darabban benne van minden, ami az ember, szívfájdító igazságokkal, örömmel, bánattal együtt.
Előadások:szeptember 22. 19:00, október 15. 19:00

Semmivel sem kevésbé népszerű Móricz Zsigmond klasszikusa, a Sári bíró. A darab mozgatórugói kétségkívül a nők. Ők azok, akik a háttérből irányítják az eseményeket és persze a férfiakat is. Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha megsúgjuk: a hölgyek rafinériája nem csak a korral jön meg. Az egészen fiatalok éppúgy ismerik a titkot, mint az idősebbek.
Előadások: szeptember 24. 19:00, szeptember 30. 19:00, október 14. 19:00.

A vörös bestia című színdarab kicsit visszaidézi a nyarat, hiszen a darab a napsütötte Velencében játszódik. Tökéletes vígjáték, melyben a házasodni készülő bankár életét tornádóként forgatja fel egy lélegzetelállítóan szép piros ruhás nő. Vagy inkább démon?! A történet végére kiderül, miért robban be az ártatlan férfiú életébe a szépséges bestia.
Előadások: szeptember 29. 19:00, október 19. 19:00

Látható lesz szeptemberben is a hamisítatlan, szerelmes, mulatós történet Móricztól:
A Nem élhetek muzsikaszó nélkül főszereplője egy ifjú feleség, aki folytonosan küzd féktelenül mulatozó urával. Ha a fiatalság nem is mindig tud úrrá lenni egy ilyen problémán, szerencsére minden családban akad egy–két idős, bölcs rokon. Ebben a történetben három is, és a három nagynéni bizony mindent megtesz azért, hogy a civódó szerelmesek ismét összekerüljenek.
Előadás: október 1. 19:00

Erő, szív, lélek – három fiú, három érték, amely nélkül az élet érdemtelen. Jókai Mór klasszikus regényében a Baradlay fivérek együtt alkotnak olyan erős egységet, ami nem csak egy család, hanem egy ország tartópillére is lehet.
Csodálatos szerepek, lenyűgöző színészek, örökké aktuális történet – ez A kőszívű ember fiai, itt az Újszínház színpadán.
Előadások:október 7. 19:00, október 8. 15:00

A királynő aranyból van című Kocsis István darabban egy végtelenül tiszta, lelki tökélyre törekvő, mélyen vallásos Stuart Máriát ismerhetünk meg, aki belebukik az evilági harcokba.
A körülötte lévő férfiaknak mit sem számít az égi jutalom, földi javakra vágynak, amit úrnőjük nem ad meg nekik. Ez helyrehozhatatlan hibának bizonyul: Máriát a sors a rettentő végzet felé sodorja, ami végül Erzsébet királynő udvarában be is teljesedik.
A komoly kérdéseket boncolgató történetnek gyönyörű keretet ad Csík György pompás díszlete.
Előadás: október 12. 19:00

Ha azt mondjuk, Béres Csepp, mindenki tudja, hogy egy magyar tudós találmányáról van szó. Azt azonban kevesebben hallották, hogy a feltaláló az előző rendszer idején keményen küzdött azért, hogy dolgozhasson, vagy csak hogy élhessen Magyarországon.
Akik élték mindennapjaikat a Kádár–korszak alatt, a Béres című darab segítségével felidézhetik a hazai ‘70–es évek minden átkos és áldott pillanatát. A kulcsfigurák színes forgatagában pedig kirajzolódik egy gyötrelmes, de gyönyörű életút és egy kicsi lány csodás gyógyulásának igaz története.
Előadások: október 13. 19:00

Az egész család együtt szórakozhat Országjáró Mátyás király legendás történetein. A reneszánsz uralkodó tanulságos meséi ma éppúgy igazak, mint hatszáz évvel ezelőtt.
Előadás: október 21. 11:00

Bubik István Stúdiószínpad

A második teríték című darab szerelmi története mögött valójában az a megosztottság húzódik, amellyel egyre gyakrabban találkozunk mindennapi életünk során.
Információáradat vesz minket körül minden irányból, igyekszik formálni a véleményünket és szinte már kötelességünknek érezzük, hogy valamelyik oldalra odaálljunk. Pedig talán nincs jó oldal, nincs jó döntés.
Előadás: október 28. 19:00

A legkisebbekre is gondoltunk. Nekik szól Pöttöm Panna története, amely sok zenei betéttel és vidámsággal gondoskodik arról, hogy a csöppségek megszeressék a színházat.
Előadás: október 5. 10:00

Amikor ostoba kérők ostromolják a királylányt, bizony minden cselt be kell vetni, hogy végül az igaz szerelem győzzön. A királylány bajusza zenés mesejáték, a XXI. század apró királylányainak és királyfiainak.
Előadások: október 4. 10:00, október 8. 11:00

Esztergályos Cecília önálló estje: Meddig vagyok? A népszerű művésznő egyénisége garantálja, hogy minden előadás egyedi és megismételhetetlen legyen.
Előadás: október 20. 19:00

Találkozzunk tehát az új évadban is itt, az Újszínházban! Mi már nagyon várjuk!
 
Jegyevásárlás >>

« Vissza a főoldara