Béres – ismét Koncz Gáborral a főszerepben | Újszínház

Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Béres – ismét Koncz Gáborral a főszerepben - Újszínház hírek


 

Hosszabb kihagyás után ismét Koncz Gábor játssza az Újszínház színpadán a Béres című darab főszerepét. A színművész egyik kedvenc darabja ez, úgy véli, mindenkinek látnia kell.
Mindig nagy formátumú hősöket alakítok és Béres Józsefet mindenképpen ide sorolom – mondta Koncz Gábor. – Olyan ember volt, olyan életúttal, ami mindenki számára példaértékű lehet. Sok bennünk a közös érték: tartás, becsület, határozottság és a “nem félelem”.
A színész elárulta, sokat jár Kisvárda felé, ahol a Béres Csepp megalkotója egykor élt és dolgozott. Az ottaniak számára Béres József ma is egy valódi hős.
Megállítanak, akik már látták a darabot és elismeréssel szólnak róla – folytatta Koncz Gábor. – Ha arra megyek, azt látom: igenis számít, hogy az ember milyen örökséget hagy hátra. Béresre büszke a családja és ő is büszke lehetne rájuk.
Az Újszínház színpadán Kerényi Imre rendezésében láthatja a közönség a Béres című darabot. A Kádár – korszak jellegzetes figuráit megelevenítő előadás felidézi az elmúlt rendszer árnyoldalait, és azokat a pillanatokat is, melyekre nosztalgiával gondol mindenki, aki akkoriban élt. Így lehet, hogy az egypártrendszer képviselői mellett Karel Gott alakja is feltűnik, vagy éppen váratlanul felhangzik Harangozó Teri felejthetetlen slágere.
Aki megnézi a Béres című előadást, úgy érezheti magát, mintha a retro korszak hullámvasútján tenne felejthetetlen utazást. Mindeközben megismeri egy valódi hős életét, küzdelmét. Béres József története itt, az Újszínház színpadán.
Előadás: október 13. péntek 19:00
Jegyek itt!

« Vissza a főoldara