Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Móricz az új generáció szemével - Újszínház hírek


 

Választás előtt áll a falu. A bíró felesége biztosra megy: a választók a zsebében, ő a háttérből irányítja a szálakat és biztos a férje újabb győzelmében. Azzal azonban nem számol, hogy a keresztlánya is beszáll a hatalomért folytatott játszmába és ugyanazokat a fortélyokat veti be, amit a bírónétól ellesett…
Móricz Zsigmond Sári bíró című darabjának alaptörténete akár napjainkban is játszódhatna. A mű üzenete ma is aktuális. A legifjabb színészgeneráció ezt pontosan látja.
Orosz Csenge, a Kaposvári Egyetem hallgatója a bíróné vetélytársát alakítja.
Magam is vidéki lány vagyok, jól az eszembe véstem annak idején, hogyan tartotta egyben a családot a nagyanyám – mesélte a színésznövendék. – Nemzedékről nemzedékre örökítik át a nők azt a fortélyt, hogyan kell a háttérből, szinte észrevétlenül véghez vinni az akaratukat. Móricz darabjában ez csodálatosan meg van írva, és bár az idők változnak, az emberek valójában nem.
Török Sára szintén egyetemista, ő a butácska Mancit alakítja, aki minden áron megpróbál férjet fogni magának.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar szerzők műveit megismerje az újabb nemzedék – mondta Török Sára. – Remek, hogy van egy ilyen hely, mint az Újszínház, ahol a helye van a klasszikus hazai értékadó, értékmutató műveknek. A Sári bíró épp ilyen. A fiatal hősnő küzd az igazáért, sikerre viszi tervét. Kell ehhez elszántság, kitartás és némi furfang. Éppúgy, ahogyan a való életben, éppúgy, ahogyan manapság.
Előadás: október 14. szombat
Jegyek itt! 

« Vissza a főoldara