​Beatrice az Újszínházban – amikor minden élőben történik | Újszínház

Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

​Beatrice az Újszínházban – amikor minden élőben történik - Újszínház hírek


 

Nagy Feró először nem értette, miért akarják színre vinni az ő történetét.
“Mi ebben az érdekes” – ezt kérdeztem Dörner Györgytől, amikor előállt az ötlettel, de neki lett igaza – mondta a nemzet csótánya. – Nem árt, ha a mostani generációnak is van sejtése arról, ami akkor történt velünk, arról, ahogyan akkor működtek a dolgok. És hogy a művészetet semmilyen rendszer nem képes zárt határok között tartani. Ott van például a rendőrségi jelenet, ami tényleg úgy történt, ahogy a színpadon eljátsszák. Csakhogy az nagyon is valóság volt akkoriban."
Az Beatrice frontembere a darabban is szerepel és a próbafolyamatot is végigkísérte. Azt mondja, hogy a színházban az a jó, hogy minden egyszeri és megismételhetetlen.
"Egy filmnél az elrontott jelenetet bármikor újra veszik, de a színházban nincs ilyen, itt minden élőben történik és számomra ettől sokkal izgalmasabb– mondta Feró. – Akkor és ott kell elégetni a művészet gyertyáját, nem lehet ismételni. Ez ad persze egy fajta feszültséget is, ettől lesz egyedülálló élmény a művész és a közönség számára is. Kurkó József, aki engem játszik, nagyon jól csinálja."

Következő előadás: december 14. csütörtök 19:00

jegyvásárlás >>

« Vissza a főoldara