Újszínház - Klasszikus értékek. Magyarul.

Megszámláltatott fák – utoljára ebben az évadban - Újszínház hírek


 

Az évadban utoljára láthatja a közönség Kocsis István darabját. A Megszámláltatott fák merész és meghökkentő alaphelyzetre épül: Ranke, a második világháború német tisztje lassanként ráeszmél a háború mögött folyó rettenetes színjáték magasabb szintű összefüggéseire. A szemét egy könyv nyitja fel, melynek írója éppen annak a falunak a lakója, melyet csapata megszállás alá vett. Foglyul ejti hát a szerzőt, s meglehetősen furcsa, néha kegyetlen kapcsolat alakul ki a két férfi között.
Ranke a második világháború Hamletje: egy felbolydult, szörnyű történelmi időszakban kezdi átlátni az egyén sorsán túl a szörnyű gépezet működését. Mindaz, amiben hitt, hazugsággá válik, és ő felismerésébe beleőrül. Vagy tán csak tetteti az őrültséget… Egy biztos: az ember  embersége áll szemben a háborúval és annak valódi céljaival. A végzete elkerülhetetlen, ám addig is, felfegyverzett katonáival fákat számláltat harc helyett...
A darab ezen az izgalmas és szokatlan megközelítésen át mutatja be nekünk a világháború azon rejtélyes mozzanatait, amelyek a történelemkönyvekből kimaradtak.
Következő előadás: május 17. csütörtök, 19:00
jegyvásárlás >>

« Vissza a főoldara