2019. május 31.

A funtineli boszorkány – századszor színpadon

A 2018/19-es színházi évadot A funtineli boszorkány című darabbal búcsúztatjuk, melyet éppen századszor láthat a közönség június 2-án este. Wass Albert legnépszerűbb regényéből készült darab főszerepét közel az évek során három nagyszerű színésznő is játszotta: Nemes Wanda, Koncz Andrea, az elmúlt két évadban pedig Pikali Gerda  formálja meg.

A funtineli boszorkány története az erdélyi havasokban játszódik. A főszereplő, Nuca különös képességgel rendelkezik: egyszerre képes látni a múltat, jelent és jövőt. Az áldás mellett azonban átok is kíséri: akit megszeret vagy az ágyába fogad, azt hamarosan utoléri a halál. A történet során a gyereklányból erős nő lesz, akinek egyszerre gyönyörű és kegyetlenül nehéz az élete. Hatalmas utat kell bejárnia, mire végre elfogadja végzetét. A környezetében az emberek természetük szerint segítik vagy éppen akadályozzák őt a fejlődésben.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a nagyérdeműnek, hogy éppúgy szeretik ezt az előadást, ahogy az alkotók és a szereplők.

A darab rendezője, Kerényi Imre rendezte, akinek emlékét a társulat tagjai örökre szívükben őrzik. Pikali Gerda így fogalmazta meg érzéseit:

  • Kerényi Imre meghatározó szerepet játszott az életemben, abban, hogy az a színésznő lettem, aki vagyok. Nagyon fájó a hiánya, de amikor A funtineli boszorkányt játszom, mindig úgy érzem, hogy itt van velem, velünk. És én azt szeretném, ha azt látná onnan fentről, hogy minden úgy megy továbbra is, ahogyan azt ő megálmodta nekünk.

További Hírek

2020. július 15.

Megnyitottuk a 2020/2021-es évadot!

“Mivel az előző évadot nem volt alkalmunk hivatalosan lezárni, ezt most megteszem és meg is nyitom…
Részletek

2020. június 28.

ELÉRHETŐ AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA!

Tisztelt Közönségünk! Az Újszínház szeptemberi és októberi műsora elérhető a https://ujszinhaz.hu/jegyek/ oldalon. Jegyek vásárolhatóak személyesen a…
Részletek

2020. június 16.

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA. MEGKEZDŐDIK AZ ELMARADT ELŐADÁSOKRA SZÓLÓ JEGYEK ÁTVÁLTÁSA Tisztelt Közönségünk!…
Részletek