2019. február 4.

A Nagy Ho-ho-ho-horgász télen – nyáron

Töretlen sikerrel játssza az Újszínház Csukás István történeteiből született színdarabját, amit minden generáció egyformán élvez.

Egy jó mese nem csak mulattat, hanem tanít is. A Nagy Horgász történetének például fontos tanulsága, hogy a barátság és a élet tisztelete minden hobbinál fontosabb, sőt elengedhetetlen a boldogsághoz. A Nagy Horgász figurája éppen azért szerethető, mert valójában senkit sem bánt. A kifogott halacskák életét éppúgy kíméli, mint ahogyan nagyra tartja, óvja csaliját,  a Főkukacot is. Sporttársi hozzáállásának persze a jutalma sem marad el: a vízivilág lakóival kölcsönös tiszteletben élnek egymással, csalija pedig egyúttal a legjobb barátja, így a horgász szezonon kívül is remekül szórakoznak együtt.

Külön érdekesség, hogy a produkcióban maga Csukás is szerepet kapott. Önmagát, a meseírót alakítja, igaz, csak hangban van jelen az előadás során.

Mese kicsiknek és nagyoknak, az Újszínház színpadán!

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek