2018. december 19.

Bizánc – januárban ismét!

Herczeg Ferenc Bizánc című történelmi drámája Konstantinápoly elestét  mutatja be. A klasszikus színművet Nagy Viktor rendezte, aki a történetet a közeljövőbe helyezi át. Az évszázadokon átívelő színjáték még inkább kiemeli a történet aktualitását. Nagyszabású, elgondolkodtató színdarab van születőben.

A sokszereplős darabban megjelenő karakterek nagyszerűen képviselnek egy- egy embertípust, és hozzá tartozó gondolkodásmódot. Az interakciók során bontakoznak ki cselekmények és derül fény a bukás valódi okaira: az önzésre, árulásra, csalásra.

A fő figurák közti ellentétek különleges dinamikát adnak a darabnak, a feszes tempó lendülettel viszi a nézőt a történetben.

A Bizánc kétségtelenül  hatásosan és pontosan felépített színmű, melyet Nagy Viktor örökérvényű üzenetként képes rendezőként közvetíteni a közönség felé és amelyet a rendkívül jól eltalált szereposztás tesz teljessé.

 

További Hírek

2019. március 18.

Életre kelt látomás – A funtineli boszorkány

Wass Albert legnépszerűbb regénye A funtineli boszorkány. A háromkötetes regényből színpadi előadást létrehozni meglehetősen nehéz, ám…
Részletek

2019. március 18.

Madarak – újra színpadon az egykor betiltott darab

Katona Imre nem mindennapi darabját a múlt rendszerben betiltották, most azonban újra színpadon a műfajteremtő, kísérleti…
Részletek

2019. március 18.

Noszty fiú esete az Újszínházban

Tán senki nem volt, aki annyi humorral, iróniával, és megbocsájtással mutatta volna be korának társadalmát, mint…
Részletek