2018. december 19.

Bizánc – januárban ismét!

Herczeg Ferenc Bizánc című történelmi drámája Konstantinápoly elestét  mutatja be. A klasszikus színművet Nagy Viktor rendezte, aki a történetet a közeljövőbe helyezi át. Az évszázadokon átívelő színjáték még inkább kiemeli a történet aktualitását. Nagyszabású, elgondolkodtató színdarab van születőben.

A sokszereplős darabban megjelenő karakterek nagyszerűen képviselnek egy- egy embertípust, és hozzá tartozó gondolkodásmódot. Az interakciók során bontakoznak ki cselekmények és derül fény a bukás valódi okaira: az önzésre, árulásra, csalásra.

A fő figurák közti ellentétek különleges dinamikát adnak a darabnak, a feszes tempó lendülettel viszi a nézőt a történetben.

A Bizánc kétségtelenül  hatásosan és pontosan felépített színmű, melyet Nagy Viktor örökérvényű üzenetként képes rendezőként közvetíteni a közönség felé és amelyet a rendkívül jól eltalált szereposztás tesz teljessé.

 

További Hírek

2019. január 15.

Márciusi műsor

Kedves Színházlátogató! Elérhető az Újszínház március havi műsora! Az előadásokra jegyet személyesen a jegypénztárban, a szervezési…
Részletek

2019. január 15.

Újszínházi beszélgetések a Magyar Kultúra Napján

Takaró Mihály ezúttal egy nappal a Magyar Kultúra Napja előtt beszélget a művészet értékéről Tordai Terivel…
Részletek

2019. január 15.

Kész cirkusz a színpadon – Madarak – próbanapló 1. rész

A stúdiószínpad cirkuszi poronddá alakul, a színészekből bohócok lesznek, az összefüggő szöveg helyett éles elmével egymáshoz…
Részletek