2018. december 19.

Bizánc – januárban ismét!

Herczeg Ferenc Bizánc című történelmi drámája Konstantinápoly elestét  mutatja be. A klasszikus színművet Nagy Viktor rendezte, aki a történetet a közeljövőbe helyezi át. Az évszázadokon átívelő színjáték még inkább kiemeli a történet aktualitását. Nagyszabású, elgondolkodtató színdarab van születőben.

A sokszereplős darabban megjelenő karakterek nagyszerűen képviselnek egy- egy embertípust, és hozzá tartozó gondolkodásmódot. Az interakciók során bontakoznak ki cselekmények és derül fény a bukás valódi okaira: az önzésre, árulásra, csalásra.

A fő figurák közti ellentétek különleges dinamikát adnak a darabnak, a feszes tempó lendülettel viszi a nézőt a történetben.

A Bizánc kétségtelenül  hatásosan és pontosan felépített színmű, melyet Nagy Viktor örökérvényű üzenetként képes rendezőként közvetíteni a közönség felé és amelyet a rendkívül jól eltalált szereposztás tesz teljessé.

 

További Hírek

2019. június 12.

Nyári nyitva tartás

A jegypénztár minden szerdán 10:00-18:00 óra között várja a jegyvásárlókat. A szervezési iroda, Mammut és Alle…
Részletek

2019. június 11.

ÖLTÖZTETŐT KERES AZ ÚJSZÍNHÁZ

Az Új Színház Nonprofit Kft pályázatot hirdet színházi öltöztető munkakör betöltésére. – jogviszony időtartama: határozatlan idejű…
Részletek

2019. június 7.

Díjeső és rekordot döntő látogatottság – így zárt évadot az Újszínház!

Egy teljes nap  – ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit…
Részletek