2019. november 4.

Csíksomlyói passió – november 18-án

A Csíksomlyói passió eredeti, XVIII. században született szövegei évtizedekig rejtőztek a kegyhelynél, a Szűz Mária-szobor alatti dobogóban. 1980. augusztus 22-én egy felújítás során, teljesen ép állapotban találtak rájuk. Egy évvel később Kerényi Imre, Balogh Elemér és Rossa László közreműködésével megszületett a darab, amely hatással volt a színháztörténet további alakulására. Az Újszínház Nagy Viktor rendezésében vitte színre a darabot.

Míg a legtöbb passiójáték kizárólag Krisztus kálváriája köré épül, ez a történet az ember teremtésével indul és végigkíséri a kereszténység történetének legizgalmasabb állomásait. Teszi mindezt  tiszta, egyszerű gondolatokkal, ami nem csak a vallásos embereket érinti meg, hanem mindenkit.  

A darab látványvilága megidézi a templomi festmények képi hangulatát, a nagyszerű színészi játék pedig gondoskodik arról, hogy a néző egy minden szempontból tökéletes előadás részese lehessen. 

További Hírek

2019. december 6.

Újszínházi beszélgetések december 9-én

Nem múlhat el a karácsony irodalom nélkül – a kínálat ezer-, ha nem tíz- és százezer,…
Részletek

2019. december 2.

Bérletvásárlás az Újszínházban!

Vásároljon bérletet, lepje meg szeretteit vagy akár önmagát életre szóló élménnyel! Az Újszínház a legkölönfélébb bérlet…
Részletek

2019. december 2.

Két ünnep között duplázunk!

Két ünnep között a szokásos délelőtti és esti előadások mellett délután 15 órától is várjuk a…
Részletek