2019. szeptember 10.

Csupa játék – A palacsintás király – Próbanapló 2. rész

Háda János, A palacsintás király című mesejáték rendezője már az olvasópróbán három szakaszra osztotta a próbafolyamatot. Az első két hétben az ő elképzelései szerint alakítják a szituációkat, a második szakaszban a színészek teszik majd bele a saját ötleteiket, végül pedig közösen végzik majd a finom csiszolgatásokat.

A játékosság minden pillanatban jelen van a színpadon – Háda János a lehető legtöbb helyzetkomikumot igyekszik kiaknázni, hogy a történet és a szereplők folyamatosan mozgásban legyenek, és a cselekmény a legkisebb nézők figyelmét is képes legyen lekötni. A színészek hihetetlen lelkesedéssel vetik bele magukat ebbe a játékba, rengeteg gesztussal egészítik ki a szövegeket. Noha még csak a próbák elején járunk, már most kirajzolódik a rendkívül pergő cselekmények sorozata.

A szereplőknek ezúttal nem csak prózában, hanem énekben is helyt kell állniuk. A színészbüfében és az öltözőket összekötő folyosókon így mindig hallani valakit, aki a Tamássy Zdenkó zeneszerző dallamait dúdolgatja. 

A legcsodálatosabb, hogy a színészek nem leereszkedni próbálnak a gyermekek szintjére, hanem saját lelkükből hívják elő az önfeledt játékosságot, ami minden felnőttben ott szunnyad. 

Fésűs Éva csodálatos meséje minden korosztály számára nagyszerű kikapcsolódás lesz , hisz a történetből 1973-ban mesejátékot mutatott be a Magyar Televízió, méghozzá hatalmas sikerrel, parádés szereposztással. Az évtizedek alatt generációk nőttek fel rajta. A színpadi változatban szintén a társulat legnevesebb tagjai játsszák majd a mindenki számára kedves figurákat.

Októberben premier, addig teljes erőből zajlanak a próbák!

További Hírek

2019. szeptember 15.

Játék a titokkal – Kék róka, próbanapló 2. rész

A hét elején véget értek a rendelkező próbák és megkezdődtek az emlékpróbák. A folyamat során jelenetről…
Részletek

2019. szeptember 10.

Egyre bátrabban – Interjú Gregor Bernadettel

Az  Újszínház művészével a 8. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk Emlékszel még az első meghatározó színházélményedre?  …
Részletek

2019. szeptember 9.

A lélek koreográfiája – Kék róka, próbanapló

Elkezdődött Herczeg Ferenc színművének próbafolyamata. Amint a történetre, úgy az elhangzó szavakra is igaz: semmi sem…
Részletek