2019. június 7.

Díjeső és rekordot döntő látogatottság – így zárt évadot az Újszínház!

Egy teljes nap  – ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit tapsolt a nagyérdemű az Újszínház előadásain. A nyári szünet már elkezdődött, de előtte még a társulat megünnepelte a közös sikereket.

Az idei 289 előadáson összesen 60.497 néző vett részt, ami azt jelenti, hogy az Újszínház látogatottsága 94.92 százalékos volt. Külön öröm, hogy a VI. Keresztény Színházi Fesztivál idén rekordszámban vonzotta a közönséget, az darabok nem csak teltházasok voltak, hanem gyakran a pótszék is kevésnek bizonyult.

A nagyérdemű nem csak tapssal fejezte ki elismerését, rengetegen szavaztak is.

A közönség véleménye alapján a 2018/19-es évadban Tintásüveg – díjat Pikali Gerda és Viczián Ottó kapta. Az Újszínház társulata gratulál a díjazottaknak!

A legjobb előadásnak nézőink idén A funtineli boszorkányt tartották, ezt követi népszerűségben a Csíksomlyói passió és A vörös bestia.

Több színművész részesült idén is állami elismerésben:

Jászai Mari -díjat kapott Gregor Bernadett, Lux Ádám és Vass György.

Nagy Zoltán Aase-díjat kapott.

Koncz Gábor pedig a Magyar Filmakadémia Filmes Életmű -díját vehette át az idén.

A színház számos munkatársa ünnepelte az Újszínházban eltöltött éveinek kerek évfordulóját:

Éppen 30 éve kezdték munkájukat a teátrumban Hajas-Kiss Anikó, a kelléktár vezetője, Liebentritt Erzsébet a fodrásztár vezetője, Szőke Éva, főpénztáros, és Kolozs Gyula, díszítő.

Nemessányi Éva pedig 25 éve dolgozik korrepetítorként. A társulat ünnepélyesen mondott nekik köszönetet kitartó, hűséges és áldozatos munkájukért.

Bár az Újszínházban a függöny most egy ideig nem gördül fel, a kulisszák mögött folytatódik a munka, hiszen a következő évad bemutatóira készülnek: Herczeg Ferenctől két művet is színre visznek, A kék rókát és az Élet kapuját. A gyerekek pedig Fésűs Éva Palacsintás király című meséjét láthatják majd.

Aki nyáron is szeretne találkozni az Újszínház előadásaival, az látogasson el július 8-án a Diósgyőri vár mellett  lévő Lovagi tornák terére, ahol a Ricse, ricse, Beatrice lesz látható, vagy augusztus 2-án a Szarvasi Vízi Színházba, mely egyetlen estére otthont ad a Kegyelmesasszony portréja című vígjátéknak.

További Hírek

2020. július 15.

Megnyitottuk a 2020/2021-es évadot!

“Mivel az előző évadot nem volt alkalmunk hivatalosan lezárni, ezt most megteszem és meg is nyitom…
Részletek

2020. június 28.

ELÉRHETŐ AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA!

Tisztelt Közönségünk! Az Újszínház szeptemberi és októberi műsora elérhető a https://ujszinhaz.hu/jegyek/ oldalon. Jegyek vásárolhatóak személyesen a…
Részletek

2020. június 16.

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA. MEGKEZDŐDIK AZ ELMARADT ELŐADÁSOKRA SZÓLÓ JEGYEK ÁTVÁLTÁSA Tisztelt Közönségünk!…
Részletek