2019. június 7.

Díjeső és rekordot döntő látogatottság – így zárt évadot az Újszínház!

Egy teljes nap  – ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit tapsolt a nagyérdemű az Újszínház előadásain. A nyári szünet már elkezdődött, de előtte még a társulat megünnepelte a közös sikereket.

Az idei 289 előadáson összesen 60.497 néző vett részt, ami azt jelenti, hogy az Újszínház látogatottsága 94.92 százalékos volt. Külön öröm, hogy a VI. Keresztény Színházi Fesztivál idén rekordszámban vonzotta a közönséget, az darabok nem csak teltházasok voltak, hanem gyakran a pótszék is kevésnek bizonyult.

A nagyérdemű nem csak tapssal fejezte ki elismerését, rengetegen szavaztak is.

A közönség véleménye alapján a 2018/19-es évadban Tintásüveg – díjat Pikali Gerda és Viczián Ottó kapta. Az Újszínház társulata gratulál a díjazottaknak!

A legjobb előadásnak nézőink idén A funtineli boszorkányt tartották, ezt követi népszerűségben a Csíksomlyói passió és A vörös bestia.

Több színművész részesült idén is állami elismerésben:

Jászai Mari -díjat kapott Gregor Bernadett, Lux Ádám és Vass György.

Nagy Zoltán Aase-díjat kapott.

Koncz Gábor pedig a Magyar Filmakadémia Filmes Életmű -díját vehette át az idén.

A színház számos munkatársa ünnepelte az Újszínházban eltöltött éveinek kerek évfordulóját:

Éppen 30 éve kezdték munkájukat a teátrumban Hajas-Kiss Anikó, a kelléktár vezetője, Liebentritt Erzsébet a fodrásztár vezetője, Szőke Éva, főpénztáros, és Kolozs Gyula, díszítő.

Nemessányi Éva pedig 25 éve dolgozik korrepetítorként. A társulat ünnepélyesen mondott nekik köszönetet kitartó, hűséges és áldozatos munkájukért.

Bár az Újszínházban a függöny most egy ideig nem gördül fel, a kulisszák mögött folytatódik a munka, hiszen a következő évad bemutatóira készülnek: Herczeg Ferenctől két művet is színre visznek, A kék rókát és az Élet kapuját. A gyerekek pedig Fésűs Éva Palacsintás király című meséjét láthatják majd.

Aki nyáron is szeretne találkozni az Újszínház előadásaival, az látogasson el július 8-án a Diósgyőri vár mellett  lévő Lovagi tornák terére, ahol a Ricse, ricse, Beatrice lesz látható, vagy augusztus 2-án a Szarvasi Vízi Színházba, mely egyetlen estére otthont ad a Kegyelmesasszony portréja című vígjátéknak.

További Hírek

2019. november 4.

Pilátus éjszakája – november 7-én

Fazekas István darabja egy újabb nagyszerű alkotás a magyar kortárs színművek sorában. A bibliai történetet ezúttal…
Részletek

2019. november 4.

Ex – november 9-én

Ugyan ki ne szeretne király lenni? Történetesen I. Sancho, Alturia ifjú uralkodója rettenetesen unja a hatalommal…
Részletek

2019. november 4.

Újszínházi beszélgetések Takaró Mihállyal – november 11-én

Újabb Herczeg Ferenc színművet mutatott be októberben az Újszínház. Az író, aki a XIX. század fordulóján…
Részletek