2018. október 2.

Mint hal a vízben – Próbanapló 2. rész

Kétség sem fér hozzá, hogy a Nagy Ho-ho-ho-horgász kalandja halak nélkül elképzelhetetlen lenne. A kopoltyús népséget alakító művészeknek azonban nincs könnyű dolga: általában némán kell játszaniuk ezt a szerepet. A színpad azon részén, mely a vízben játszódó események helyszíne, a halacskák állandóan mozgásban vannak, és reagálnak mindarra, ami a parton történik. Az apró halak között egy igazi ragadozó is helyet kapott: az öreg harcsát Csurka László játssza, aki bölcs nyugalommal és kellő tapasztalattal kezeli a Nagy Ho-ho-ho-horgász cselszövéseit.

Míg a parton peregnek az események, a víz lakói a legtöbbször néma játékkal kapcsolódnak a cselekményekhez. A végeredmény egy olyan bámulatos interakció horgász, csali és zsákmány között, amely folyamatosan leköti a néző figyelmét. A zenés , táncos közjátékoknak köszönhetően egy olyan produkció van születőben, amely a színházi eszközök széles tárházát felsorakoztatja.

A díszlet már felépült, így a próbafolyamat új szakaszába lépett:az eddig jelzésként szolgáló berendezés helyett a színészek  már a valós teret használják fel a játékukhoz.

Csukás István nagyszerű történetének köszönhetően mindenki élvezi a próbát: lubickolnak a szerepekben, mint hal a vízben.

 

További Hírek

2018. december 10.

Megelevenedett mese

Vannak pillanatok, amikor a színpadot rejtő függöny felgördülésékor a váratlanul lelkünk egy darabja is előbukkan. Egy…
Részletek

2018. november 26.

Indulnak a Karácsonyi bérletek!

Mától online valamint a szervezési irodán, a jegypénztárban, az Alle bevásárlóközpontban és a Mammut I.-ben lévő…
Részletek

2018. november 26.

Sári bíró – felejthetetlen színházi élmény!

Van, amit nem lehet megunni, és Móricz Zsigmond klasszikus vígjátéka pontosan ilyen. A Sári  bíró főszereplője…
Részletek