2018. október 2.

Mint hal a vízben – Próbanapló 2. rész

Kétség sem fér hozzá, hogy a Nagy Ho-ho-ho-horgász kalandja halak nélkül elképzelhetetlen lenne. A kopoltyús népséget alakító művészeknek azonban nincs könnyű dolga: általában némán kell játszaniuk ezt a szerepet. A színpad azon részén, mely a vízben játszódó események helyszíne, a halacskák állandóan mozgásban vannak, és reagálnak mindarra, ami a parton történik. Az apró halak között egy igazi ragadozó is helyet kapott: az öreg harcsát Csurka László játssza, aki bölcs nyugalommal és kellő tapasztalattal kezeli a Nagy Ho-ho-ho-horgász cselszövéseit.

Míg a parton peregnek az események, a víz lakói a legtöbbször néma játékkal kapcsolódnak a cselekményekhez. A végeredmény egy olyan bámulatos interakció horgász, csali és zsákmány között, amely folyamatosan leköti a néző figyelmét. A zenés , táncos közjátékoknak köszönhetően egy olyan produkció van születőben, amely a színházi eszközök széles tárházát felsorakoztatja.

A díszlet már felépült, így a próbafolyamat új szakaszába lépett:az eddig jelzésként szolgáló berendezés helyett a színészek  már a valós teret használják fel a játékukhoz.

Csukás István nagyszerű történetének köszönhetően mindenki élvezi a próbát: lubickolnak a szerepekben, mint hal a vízben.

 

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek