2019. február 11.

Igaz történet alapján – A Noszty fiú esete Tóth Marival

Mikszáth Kálmán történetei kivétel nélkül zseniálisak, remekül felépített karaktereinek és a kellő iróniával megalkotott korrajzoknak köszönhetően.

A Noszty fiú esete Tóth Marival talán azért különleges, mert az alaptörténet valós eseményből született. Az 1900-as évek elején megjelent újságcikk beszámol egy kudarcba fulladt lányszöktetésről: egy elszegényedett nemesifjú próbálta megszöktetni a gazdag polgárlányt, ám a lány apjának végül sikerült megakadályozni az érdekházasságot.

Az Újszínház Vass György rendezésében viszi színre a történetet. Az egyes színek csodálatosan visszaadják az századfordulós idők hangulatát és társadalmi berendezkedését. A nagyérdemű úgy érezheti, belecsöppent az akkori Magyarország világába, így könnyedén azonosul a történet szereplőivel, akiket – ahogy a rendező, Vass György mondja – nem lehet nem szeretni.

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek