2019. február 11.

Klasszikus színház Jókaival – A kőszívű ember fiai

A magyar irodalom egyik klasszikusából, A kőszívű ember fiai című regényből készült darab tavaly ősz óta látható az Újszínház színpadán. A rendező, Seregi Zoltán, aki a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója igyekezett filmszerű élménnyé tenni az előadást. Ennek egyik momentumaként a főszereplő Baradlay Kázmér végrendelete Major Tamás hangján szólal meg, aki több, mint 50 évvel ezelőtt játszotta a filmben a konzervatív családfőt.

  • Major Tamás hangbejátszásával egyrészt szerettünk volna tisztelegni a színészóriás, valamint az egykori filmszereplők emléke előtt, emellett erősíteni szerettük volna azt a filmes hatást, amit a nagyszabású vívójelenetek és táncosokkal tarkított báli jelenet tesz teljessé. -mondta a Seregi Zoltán, aki gyermekszereplőként az 1967-es Tüskevár című filmben Tutajos szerepét játszotta.

Nem csak a darab a klasszikus, hanem a színjátszás is, amit a korhű jelmezek és a romantikus kort idéző díszletek is alátámasztanak.

Nincsenek újragondolások, belemagyarázások, csupán Jókai 150 évvel ezelőtti örökérvényű üzenete, és hagyományos színészi játék.

Az történet bemutatásával az Újszínház a fiatalokat is szeretnék megszólítani, hiszen Jókai regénye kötelező olvasmány, és a színházi élmény segítségével remélhetőleg a diákok közelebb kerülnek a könyvhöz is.

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek