2020. március 15.

Kossuth-díjat kapott Dörner György

Gratulálunk Dörner Györgynek!

Magyarország köztársasági elnöke a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, Kossuth-díjat adományozott Dörner Györgynek, az Újszínház igazgatójának, Érdemes és Kiváló Művésznek.

Dörner György 1979-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán, majd a Nemzeti Színház tagja lett. Egyike volt a Katona József Színház alapítóinak, később a Radnóti Miklós Színház társulatához csatlakozott. Játszott a veszprémi Petőfi Színházban, a Várszínházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, Kecskeméten a Katona József Színházban, valamint a Pesti Magyar Színházban. Emellett számos filmben szerepelt vagy szinkronizált.
2012. február 1. óta vezeti az Újszínházat, 2017-ben másodszor nyerte el az igazgatói posztot, a színházat és üzemszerű működését az alapoktól újjáépítve, és azt folyamatosan fejlesztve vezeti. Színészei művészi fejlődésére mindig nagy gondot fordít. Nehéz és szép misszióként vállalta, hogy kizárólag magyar szerzőjű darabokat mutat be az Újszínház színpadán. A gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt előadásokban a magyar nyelv, a hazaszeretet, magyar történelem, a szép emberi érzések kerülnek a fókuszba, a klasszikus és kortárs magyar irodalom legjobbjai tolmácsolásában.
Európában egyedülálló fesztivált álmodott meg, a Keresztény Színházi Fesztivált. A keresztény értékek, hit és közösségteremtés – kezdetektől ez a szakrális egy hét célkitűzése.
Szívesen vesz részt gitárral a kézben a színészekből és zenészbarátokból verbuvált Színészzenekarával a Színházak Éjszakáján, beszélgetést vezet, zenét szerez egy-egy előadáshoz, játszik és rendez, ha színháza úgy kívánja.

Az Újszínház társulata szívből gratulál a kitüntetéshez!

További Hírek

2020. május 24.

Az Újszínház előadásai a Facebookra költöznek– 7. rész – befejező rész.

Ahogy ígértük, most közzé is tesszük az hatodik előadást. Szerb Antal: Ex c. előadásunkat lehet látni…
Részletek

2020. május 16.

Az Újszínház előadásai a Facebookra költöznek– 6. rész

Ahogy ígértük, most közzé is tesszük az hatodik előadást. Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek c.…
Részletek

2020. május 7.

Szerelem , történelem és musical a jövő évad repertoárján – Dörner György ajánlója

“Klasszikus értékek. Magyarul.” – az Újszínház a következő évadban is hű marad arculatához. A 2020/21-es év…
Részletek