2020. szeptember 26.

Mosoly és könnyek – Fatornyok premier

Amint elkezdődött Zilahy Lajos Fatornyok című előadásának bemutatója, a nevetésé volt a főszerep. Nem véletlenül, a szerző számtalan helyzetkomikummal indította el a színdarabot, melyeket a rendező, Csiszár Imre nagyszerűen ki is használt. Leginkább Nagy Zoltán, Aase-díjas színművész karizmatikus humora aratott nagy sikert, aki az öreg Borcay szerepében rendkívül szerethető figurát hozott létre. A második felvonásra már kevesebb lett a mosoly és több a néma csend: lassan kibontakozott a tragédia, amely során nem csak egy család, hanem egész Európa szakad két pártra. A két főszereplő, Timkó Eszter és a Jászai Mari-díjas Viczián Ottó játéka olyannyira megrázó és magával ragadó volt, hogy a darab végére a legtöbb néző szeme könnyben úszott.

Az ifjú Bánföldi Szilárd játéka szintén nagy hatást gyakorolt a közönségre, hatalmas tapsot kapott a darab végén.

Gregor Bernadett, Jászai Mari-díjas színésznő, Nemes Wanda és Vass György, Jászai Mari-díjas színművész hatalmas meglepetést okozott a nagyérdeműnek, hiszen nem a tőlük megszokott karaktereket formálták meg, alakításukat szintén vastapssal jutalmazták.

Zilahy Lajos történelmi drámája nagyszerűen illeszkedik az Újszínház klasszikus értékeit szem előtt tartó repertoárjába, reméljük hosszú időn át a nézők kedvence marad.

További Hírek

2020. november 10.

Nyitva tartás változás

Kedves Közönségünk! Változik a szervezés és a jegypénztár nyitva tartása. A jegypénztár, valamint az Alle és…
Részletek

2020. november 9.

Elmaradó előadások!

Kedves Közönségünk! A kormány mai bejelentése értelmében a színházi előadások november 11. és december 10. között…
Részletek

2020. október 8.

Elindult a VII. Keresztény Színházi Fesztiválra a jegyértékesítés!

A 2020-as évben elmaradt a fesztivál, de 2021. április 14-18 között kerül megrendezésre a fesztivál változatlan…
Részletek