2019. február 11.

“Ne lássék, hogy játék a játék” – Madarak – próbanapló 5. rész

Az emberek játékot játszanak. Azt a játékot játsszák, hogy nem játszanak. Játszanunk kell tehát a játékot, hogy ne lássék, hogy játék a játék.”

A próbák egyre haladnak, már a darab utolsó jeleneteit tökéletesítik a játszók Katona Imre, szerző -rendező instrukciói alapján. Már a zenekar is a helyére került, épp úgy, ahogyan általában a cirkuszban, itt is a porondot és a kulisszát elválasztó vörös függöny feletti karzaton ülnek. A színészek játékára érkező reakció a zenészektől nem csak élővé teszi az előadást, hanem az izgalmas interakció érzelmi többletet is ad a mondatoknak és a történéseknek.

Bár az egyik főszereplő Vass György lebetegedett, a próbák nem álltak meg. A rendezőasszisztens, Szelőczey Dóra ugrott a helyére.

Katona Imre rendkívül precíz és tudatos munkájának köszönhetően egy igazán különleges színházi élményt kínáló előadás van születőben. Hamarosan premier!

További Hírek

2019. április 23.

Csíksomlyói passió – főpróbahét

Mindig hatalmas izgalommal készülünk a premierekre, ám egy ilyen nagyszabású előadás esetében, mint amilyen a Csíksomlyói…
Részletek

2019. április 23.

Családi színház élmény télen-nyáron!

Vannak mesék, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ezek közé tartoznak Csukás István történetei is,…
Részletek

2019. április 23.

A bolondok grófja – minden, ami egy könnyed kikapcsolódáshoz kell

Mindenki bolond vagy én vagyok teljesen őrült?! – ez a dilemma vezeti darabunk főhősét, Koromfit, aki…
Részletek