2019. február 11.

“Ne lássék, hogy játék a játék” – Madarak – próbanapló 5. rész

Az emberek játékot játszanak. Azt a játékot játsszák, hogy nem játszanak. Játszanunk kell tehát a játékot, hogy ne lássék, hogy játék a játék.”

A próbák egyre haladnak, már a darab utolsó jeleneteit tökéletesítik a játszók Katona Imre, szerző -rendező instrukciói alapján. Már a zenekar is a helyére került, épp úgy, ahogyan általában a cirkuszban, itt is a porondot és a kulisszát elválasztó vörös függöny feletti karzaton ülnek. A színészek játékára érkező reakció a zenészektől nem csak élővé teszi az előadást, hanem az izgalmas interakció érzelmi többletet is ad a mondatoknak és a történéseknek.

Bár az egyik főszereplő Vass György lebetegedett, a próbák nem álltak meg. A rendezőasszisztens, Szelőczey Dóra ugrott a helyére.

Katona Imre rendkívül precíz és tudatos munkájának köszönhetően egy igazán különleges színházi élményt kínáló előadás van születőben. Hamarosan premier!

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek