2019. február 4.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A házasság bizony bonyolult dolog, mióta világ a világ. Ha a civódó ifjú szerelmesek közt kitör a galiba, jól jön néhány segítőkész, bölcs rokon jó tanácsa. Vagy ők csak bonyolítják a helyzetet?

A regényből annak idején maga Móricz készített színpadi változatot. A szereplőket első feleségéről és annak famíliájáról mintázta, a karakterrajzok tökéletesen megmutatják a csökönyös ember esendőségét.

A rendező, Bodolay Géza a jelenbe helyezte át a történetét. Nem csak a jelmezek, és a díszletek jelzik ezt, hanem a választott dalok is. Így lehet, hogy a magyar nóták mellett – melyeket ifj. Farkas Sándor kísér hegedűn – remekül megfér a Bécsi munkásinduló és a Sex Pistols nevű punk zenekar szerzeménye is.

A nyíri birtok díszlete egészen figyelemreméltó: a látomásszerű képek sorozatát Mira János tervezte. Egyetlen egyenes fal sincsen: az egész világ éppen összedőlni készül. A dülöngélő díszletek között botorkálnak a megittasodott vendégek és a birtok ura. Egyedül az ara marad kívülálló, mozdulatai határozottak precízek ellenpontozva a többiek kábaságát. Az Újszínház darabja Bodolay Géza rendezésében mindenképpen figyelemreméltó előadás. A Móricz által nagyszerűen megjelenített klasszikus és örök konfliktus az összetett és gondolatébresztő rendezői koncepciónak köszönhetően egészen különleges színházi élményt garantál, ami után a nagyérdemű biztosan nem távozik érzelmek nélkül.

További Hírek

2019. június 12.

Nyári nyitva tartás

A jegypénztár minden szerdán 10:00-18:00 óra között várja a jegyvásárlókat. A szervezési iroda, Mammut és Alle…
Részletek

2019. június 11.

ÖLTÖZTETŐT KERES AZ ÚJSZÍNHÁZ

Az Új Színház Nonprofit Kft pályázatot hirdet színházi öltöztető munkakör betöltésére. – jogviszony időtartama: határozatlan idejű…
Részletek

2019. június 7.

Díjeső és rekordot döntő látogatottság – így zárt évadot az Újszínház!

Egy teljes nap  – ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit…
Részletek