2019. november 4.

Pilátus éjszakája – november 7-én

Fazekas István darabja egy újabb nagyszerű alkotás a magyar kortárs színművek sorában. A bibliai történetet ezúttal a Pilátus aspektusából mutatja be az események alakulását, egy elképzelt, de nagyon is elképzelhető alaphelyzetre építve. 

A bírósági eljárásba beavatkozik a politika, és megzsarolják a bírót, mert az zsarolható. Mégis több egyszerű jogi kriminél, hiszen többek között azt a kérdést boncolgatja, mit gondolhatott Pilátus Jézusról, vajon érezte-e, hogy döntésének milyen évezredekre ható következményei lesznek? Vajon  mivel zsarolták meg a zsidó vezetők? És végül mi vitte rá, hogy fejet hajtson a törvénytelenség előtt?

A bibliai időkben játszódó színdarabban Pilátust Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát pedig Gregor Bernadett alakítja.

A darab az Újszínház Bubik István Stúdiószínpadán lesz látható.

További Hírek

2020. január 16.

GAZDASÁGI ASSZISZTENST ÉS ÖLTÖZTETŐT KERESÜNK

Az Új Színház Nonprofit Kft pályázatot hirdet színházi gazdasági asszisztens munkakör betöltésére. – jogviszony időtartama: határozatlan…
Részletek

2020. január 16.

Mindenki a helyén – Az élet kapuja – próbanapló 1. rész

“Most még csak improvizálunk. De amint körvonalazódnak a mozgások és a végszavak, és ez bekerül a…
Részletek

2020. január 13.

A kegyelmesasszony portréja

Tersánszky Józsi Jenő nagyszerű vígjátékában a pergő események egy szerelmi sokszög körül bonyolódnak: Olga, a képkereskedő…
Részletek