2019. január 3.

Sári bíró

Móricz Zsigmond első színműve ízig -vérig vígjáték, ám az élmény, amit nyújt,  több céltalan mulattatásnál: szarkasztikus humorral bemutatott tűpontos társadalomkritika.

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A pozíciójában megőszült bíró szívesen szabadulna székéből, de az asszony nem engedi.

Felnőtt azonban a következő asszony nemzedék, melynek képviselői készek átvenni a hatalmat a bírónétól…

Természetesen nem csak ármány, hanem szerelem is szőve van szépen a történetben, mindez ízes és szívmelengetően míves tájnyelven tálalva.

Anélkül, hogy az előadás aktualizálni kívánna örök érvényű és tökéletesen mai, Nagy Viktor rendezésében egy múltat és jelent összekötő, sok zenés, édes-bús vígjátékká bővül, mely megejtően festi le ennek a falusi kis világnak igazságait, humorát és érintetlen báját.

jegyek itt! 

További Hírek

2019. január 15.

Márciusi műsor

Kedves Színházlátogató! Elérhető az Újszínház március havi műsora! Az előadásokra jegyet személyesen a jegypénztárban, a szervezési…
Részletek

2019. január 15.

Újszínházi beszélgetések a Magyar Kultúra Napján

Takaró Mihály ezúttal egy nappal a Magyar Kultúra Napja előtt beszélget a művészet értékéről Tordai Terivel…
Részletek

2019. január 15.

Kész cirkusz a színpadon – Madarak – próbanapló 1. rész

A stúdiószínpad cirkuszi poronddá alakul, a színészekből bohócok lesznek, az összefüggő szöveg helyett éles elmével egymáshoz…
Részletek