2019. január 3.

Sári bíró

Móricz Zsigmond első színműve ízig -vérig vígjáték, ám az élmény, amit nyújt,  több céltalan mulattatásnál: szarkasztikus humorral bemutatott tűpontos társadalomkritika.

Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A pozíciójában megőszült bíró szívesen szabadulna székéből, de az asszony nem engedi.

Felnőtt azonban a következő asszony nemzedék, melynek képviselői készek átvenni a hatalmat a bírónétól…

Természetesen nem csak ármány, hanem szerelem is szőve van szépen a történetben, mindez ízes és szívmelengetően míves tájnyelven tálalva.

Anélkül, hogy az előadás aktualizálni kívánna örök érvényű és tökéletesen mai, Nagy Viktor rendezésében egy múltat és jelent összekötő, sok zenés, édes-bús vígjátékká bővül, mely megejtően festi le ennek a falusi kis világnak igazságait, humorát és érintetlen báját.

jegyek itt! 

További Hírek

2019. március 18.

Életre kelt látomás – A funtineli boszorkány

Wass Albert legnépszerűbb regénye A funtineli boszorkány. A háromkötetes regényből színpadi előadást létrehozni meglehetősen nehéz, ám…
Részletek

2019. március 18.

Madarak – újra színpadon az egykor betiltott darab

Katona Imre nem mindennapi darabját a múlt rendszerben betiltották, most azonban újra színpadon a műfajteremtő, kísérleti…
Részletek

2019. március 18.

Noszty fiú esete az Újszínházban

Tán senki nem volt, aki annyi humorral, iróniával, és megbocsájtással mutatta volna be korának társadalmát, mint…
Részletek