Szerelem , történelem és musical a jövő évad repertoárján – Dörner György ajánlója

“Klasszikus értékek. Magyarul.” – az Újszínház a következő évadban is hű marad arculatához. A 2020/21-es év izgalmas bemutatókat tartogat közönségünk számára.
A premiereket Dörner György, az Újszínház igazgatója ajánlja.

Zilahy Lajos: Fatornyok

A második világháborút megelőző időszak különleges a magyar történelemben, melyről kevés darab született, Zilahy Lajos műve más szempontból világít rá erre az időszakra.
A nagyszerű mű egy család életén keresztül mutatja be az szülőföldtől való elszakadás drámáját. A visszavágyódást gyökereinkhez, amely évtizedek alatt sem múlik el. A történet a második világháború küszöbén játszódik, abban a történelmi időszakban, amely még inkább kiélezi az országok és a népek közötti ellentéteket.
A darabot Csiszár Imre rendezi, akinek különleges képessége van arra, hogy a karaktereket kibontsa, és tökéletesen felépítve mélységében ábrázolja őket.

Gyurkovics Tibor: Császármorzsa

Gyurkovics Tibor az abszurd humor és az emberismeret kiváló képviselője. Ebben a fantasztikus művében férfi és nő megbonthatatlan egysége rajzolódik ki, mely a leglehetetlenebb körülmények között is képes mindent túlélni és mély érzelmeket felszabadítani. A darab különlegessége, hogy hét női és egyetlen férfiszerep van benne. Ennek köszönhetően társulatunk nőtagjainak minden generációja képviselteti majd magát ebben az előadásban. Korábban magam is játszottam ezt a szerepet, Gyurkovics Tibor rendezésében. Ezúttal én ülök majd a rendezői székbe.

Jókai Mór – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Fatia Negra

Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát – habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti – nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként eldobnák maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket.
Jókai Mór nemzedékek sora által olvasott regénye nemzeti irodalmunk egyik legközkedveltebb mesterműveinek. A Szegény gazdagokban egy izgalmas bűnügyi történet fonódik össze egy szívszorítóan szép szerelmi történet szálaival. Jókai műve máig ható példázat hűségről, szenvedélyről, becsületről és árulásról, a gazdagságot megkeserítő lélektelenségről, a szegénységet is boldoggá tehető érzelmi gazdagságról. Kocsák Tibor és Miklós Tibor szenvedélyben és humorban gazdag adaptációja méltó a nagy író szellemiségéhez.
Az előadást Nagy Viktor rendezi majd. A történet, a dalok, a rendező személye és a szereposztás garantálja, hogy igazi közönségkedvenc legyen a Fatia Negra!
A premierek mellett természetesen az Újszínház népszerű darabjai továbbra is repertoáron maradnak!

Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel várjunk közönségünket a 2020/21-es évadban!

A 2019/2020-as évadra érvényes bérletek, 2020. december 31-ig automatikusan meghosszabbításra kerülnek a kialakult helyzet miatt.

A 2020/2021-es évadra bérletek május 7-től lehet vásárolni a https://ujszinhaz.hu/berletek/ oldalon, illetve, ha újra kinyitnak a jegypénztárak valamint a szervezési iroda, akkor lesz lehetőség személyesen is megváltani a bérleteket.

Az eddig elmaradt előadások pótlásáról, valamint a jegyekkel kapcsolatos teendőkről a nézőket a veszélyhelyzet feloldása után tájékoztatjuk.

Bízunk abban, hogy a következő évadban már csak egy rossz emlék lesz a mostani nehéz helyzet és újult erővel tudjuk magunkat belevetni a művészi munkába.

Dörner György és az Újszínház társulata

További Hírek

2020. november 10.

Nyitva tartás változás

Kedves Közönségünk! Változik a szervezés és a jegypénztár nyitva tartása. A jegypénztár, valamint az Alle és…
Részletek

2020. november 9.

Elmaradó előadások!

Kedves Közönségünk! A kormány mai bejelentése értelmében a színházi előadások november 11. és december 10. között…
Részletek

2020. október 8.

Elindult a VII. Keresztény Színházi Fesztiválra a jegyértékesítés!

A 2020-as évben elmaradt a fesztivál, de 2021. április 14-18 között kerül megrendezésre a fesztivál változatlan…
Részletek