Szerelem , történelem és musical a jövő évad repertoárján – Dörner György ajánlója

“Klasszikus értékek. Magyarul.” – az Újszínház a következő évadban is hű marad arculatához. A 2020/21-es év izgalmas bemutatókat tartogat közönségünk számára.
A premiereket Dörner György, az Újszínház igazgatója ajánlja.

Zilahy Lajos: Fatornyok

A második világháborút megelőző időszak különleges a magyar történelemben, melyről kevés darab született, Zilahy Lajos műve más szempontból világít rá erre az időszakra.
A nagyszerű mű egy család életén keresztül mutatja be az szülőföldtől való elszakadás drámáját. A visszavágyódást gyökereinkhez, amely évtizedek alatt sem múlik el. A történet a második világháború küszöbén játszódik, abban a történelmi időszakban, amely még inkább kiélezi az országok és a népek közötti ellentéteket.
A darabot Csiszár Imre rendezi, akinek különleges képessége van arra, hogy a karaktereket kibontsa, és tökéletesen felépítve mélységében ábrázolja őket.

Gyurkovics Tibor: Császármorzsa

Gyurkovics Tibor az abszurd humor és az emberismeret kiváló képviselője. Ebben a fantasztikus művében férfi és nő megbonthatatlan egysége rajzolódik ki, mely a leglehetetlenebb körülmények között is képes mindent túlélni és mély érzelmeket felszabadítani. A darab különlegessége, hogy hét női és egyetlen férfiszerep van benne. Ennek köszönhetően társulatunk nőtagjainak minden generációja képviselteti majd magát ebben az előadásban. Korábban magam is játszottam ezt a szerepet, Gyurkovics Tibor rendezésében. Ezúttal én ülök majd a rendezői székbe.

Jókai Mór – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Fatia Negra

Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát – habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidy Szilárdot szereti – nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként eldobnák maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket.
Jókai Mór nemzedékek sora által olvasott regénye nemzeti irodalmunk egyik legközkedveltebb mesterműveinek. A Szegény gazdagokban egy izgalmas bűnügyi történet fonódik össze egy szívszorítóan szép szerelmi történet szálaival. Jókai műve máig ható példázat hűségről, szenvedélyről, becsületről és árulásról, a gazdagságot megkeserítő lélektelenségről, a szegénységet is boldoggá tehető érzelmi gazdagságról. Kocsák Tibor és Miklós Tibor szenvedélyben és humorban gazdag adaptációja méltó a nagy író szellemiségéhez.
Az előadást Nagy Viktor rendezi majd. A történet, a dalok, a rendező személye és a szereposztás garantálja, hogy igazi közönségkedvenc legyen a Fatia Negra!
A premierek mellett természetesen az Újszínház népszerű darabjai továbbra is repertoáron maradnak!

Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel várjunk közönségünket a 2020/21-es évadban!

A 2019/2020-as évadra érvényes bérletek, 2020. december 31-ig automatikusan meghosszabbításra kerülnek a kialakult helyzet miatt.

A 2020/2021-es évadra bérletek május 7-től lehet vásárolni a https://ujszinhaz.hu/berletek/ oldalon, illetve, ha újra kinyitnak a jegypénztárak valamint a szervezési iroda, akkor lesz lehetőség személyesen is megváltani a bérleteket.

Az eddig elmaradt előadások pótlásáról, valamint a jegyekkel kapcsolatos teendőkről a nézőket a veszélyhelyzet feloldása után tájékoztatjuk.

Bízunk abban, hogy a következő évadban már csak egy rossz emlék lesz a mostani nehéz helyzet és újult erővel tudjuk magunkat belevetni a művészi munkába.

Dörner György és az Újszínház társulata

További Hírek

2020. július 15.

Megnyitottuk a 2020/2021-es évadot!

“Mivel az előző évadot nem volt alkalmunk hivatalosan lezárni, ezt most megteszem és meg is nyitom…
Részletek

2020. június 28.

ELÉRHETŐ AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA!

Tisztelt Közönségünk! Az Újszínház szeptemberi és októberi műsora elérhető a https://ujszinhaz.hu/jegyek/ oldalon. Jegyek vásárolhatóak személyesen a…
Részletek

2020. június 16.

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA

MEGJELENT AZ ÚJSZÍNHÁZ SZEPTEMBERI ÉS OKTÓBERI MŰSORA. MEGKEZDŐDIK AZ ELMARADT ELŐADÁSOKRA SZÓLÓ JEGYEK ÁTVÁLTÁSA Tisztelt Közönségünk!…
Részletek