2021. május 12.

Színészek és karakterek -Császármorzsa-próbanapló

A színészek már a színpad körül várták a próba kezdetét. Kezükben szövegkönyv, félhangosan mormolták a szerepeket, amikor Dörner György igazgató, a Császármorzsa című darab rendezője bejelentette, hogy a próba elmarad, a színház bezár. Ez hat hónappal ezelőtt volt, az akkor intenzíven zajló próbafolyamat váratlanul félbeszakadt.
Fél év elteltével a rendező most visszaült a székébe és mindenki kíváncsian várta, hogyan folytatódik ez az “egyszer volt, hol nem volt” próba.
Elkezdődött az első felvonás első jelenete. És a színpadon kiforrott karakterek keresték egymással az interakciót, ami pillanatok alatt beindult. A színház tette a maga csodáját, a színészek pedig, akikben a hosszúra nyúlt kényszerpihenő alatt beérett a szerep, játékba kezdtek önfeledten, könnyedén.

Néha valaki megtorpant: “Hol is voltunk ennél a jelenetnél?” Döri, a rendező pedig csak intett: “nem számít, akkor hogy volt, csináld úgy, ahogy most jónak érzed!”

Mert sok minden változott a színészekben, a szerephez való viszonyaikban. 

Akkor ott novemberben formálódni kezdett valami. Ami pedig most készül, az a kezdeti folyamat sokkal mélyebb értelmezése.

További Hírek

2021. június 18.

Elhunyt Nagy Zoltán színművész!

Nagy Zoltán Ivánka Csaba- és Aase-díjas színművész /1943. április 4- 2021. június 16/  Tragikus hirtelenséggel, sietve…
Részletek

2021. június 5.

Abszolút siker Gyurkovics abszurdja

A helyszín egy piciny szoba, az ágyban egy házaspár éli át a szerelem skizofréniáját. Intim helyzetbe…
Részletek

2021. április 29.

Kötelező a maszk és a védettségi kártya!

Kedves Nézőink! A májustól kezdődő előadásokon a maszk hordása továbbra is kötelező, illetve az előadást csak…
Részletek