2019. február 11.

Unatkozó uralkodó – Ex az Újszínházban

Mi történik, ha az ember azt sem tudja, mit csináljon jó dolgában? Ha unalmában az a tény sem dobja fel, hogy királynak született, sőt: egy meglehetősen csinos kis hercegnő csábítása sem hozza lázba? Ilyenkor nincs mit tenni, legjobb szélhámosnak állni!

Szerb Antal egyetlen színdarabjának nagyon is ismerős az üzenete: soha sem elég jó az, ami éppen van. A történet főhőse egy képzeletbeli királyság uralkodója, aki csak úgy szabadulhat kényszerű kötelezettségei alól, ha saját maga ellen szervez puccsot. Miután ezt megteszi, egy gondtalan élet reményében a napsütötte Monte- Carlóba szökik, ahol arra készül, hogy jócskán részesüljön az élet hétköznapi örömeiből. A sorsa persze utoléri, és kibontakozik a bonyodalom, melyben fontos szerep jut egy titokzatos csalónak, valamint egy feslett kis kokottnak is.

A mű sikerének titka az aprólékosan kidolgozott karakterekben rejlik, melyek nem nélkülözik az öniróniát sem.Néha nem kell messzire utazni, hogy kiszakadjunk a komor napokból: elég beülni a nézőtérre és hagyni, hogy magával ragadjon egy vígjáték, elvarázsoljon néhány egyszerű dallam. Talán a darab végére magunk is ráébredünk: érdemes észrevenni mindazt az örömforrást, ami nap, mint nap körülvesz minket.

További Hírek

2019. február 19.

VI. KERESZTÉNY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében (2019. április 26-30.)

Kedves Közönségünk! Az idén hatodik alkalommal rendezzük meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínházban. A fesztivál…
Részletek

2019. február 19.

Bohócok a madaraknál: próbanapló 5. rész

A bohócok már az ókori színház idejében feltűntek, a középkori darabokban, és az Erzsébet királynő korabeli…
Részletek

2019. február 19.

Egy megrögzött bohém története az Újszínházban

Tersánszky Józsi Jenő rendkívül tehetséges szerző volt, novellától a színdarabon át a gyermekmesékig szinte minden műfajban…
Részletek