2019. február 11.

Unatkozó uralkodó – Ex az Újszínházban

Mi történik, ha az ember azt sem tudja, mit csináljon jó dolgában? Ha unalmában az a tény sem dobja fel, hogy királynak született, sőt: egy meglehetősen csinos kis hercegnő csábítása sem hozza lázba? Ilyenkor nincs mit tenni, legjobb szélhámosnak állni!

Szerb Antal egyetlen színdarabjának nagyon is ismerős az üzenete: soha sem elég jó az, ami éppen van. A történet főhőse egy képzeletbeli királyság uralkodója, aki csak úgy szabadulhat kényszerű kötelezettségei alól, ha saját maga ellen szervez puccsot. Miután ezt megteszi, egy gondtalan élet reményében a napsütötte Monte- Carlóba szökik, ahol arra készül, hogy jócskán részesüljön az élet hétköznapi örömeiből. A sorsa persze utoléri, és kibontakozik a bonyodalom, melyben fontos szerep jut egy titokzatos csalónak, valamint egy feslett kis kokottnak is.

A mű sikerének titka az aprólékosan kidolgozott karakterekben rejlik, melyek nem nélkülözik az öniróniát sem.Néha nem kell messzire utazni, hogy kiszakadjunk a komor napokból: elég beülni a nézőtérre és hagyni, hogy magával ragadjon egy vígjáték, elvarázsoljon néhány egyszerű dallam. Talán a darab végére magunk is ráébredünk: érdemes észrevenni mindazt az örömforrást, ami nap, mint nap körülvesz minket.

További Hírek

2019. június 12.

Nyári nyitvatartás

A jegypénztár minden szerdán 10:00-18:00 óra között várja a jegyvásárlókat. A szervezési iroda, Mammut és Alle…
Részletek

2019. június 11.

ÖLTÖZTETŐT KERES AZ ÚJSZÍNHÁZ

Az Új Színház Nonprofit Kft pályázatot hirdet színházi öltöztető munkakör betöltésére. – jogviszony időtartama: határozatlan idejű…
Részletek

2019. június 7.

Díjeső és rekordot döntő látogatottság – így zárt évadot az Újszínház!

Egy teljes nap  – ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit…
Részletek